Welcome to   Click to listen highlighted text! Welcome to Powered By GSpeech

ACTIV pe Piaţa Muncii: Abilităţi şi Competenţe Tehnice pentru Integrare şi Valorificare pe Piaţa Muncii”

Universitatea Politehnica din Bucureşti a organizat Conferinţa de lansare a proiectului “ACTIV pe Piaţa Muncii: Abilităţi şi Competenţe Tehnice pentru Integrare şi Valorificare pe Piaţa Muncii” în data de 29 aprilie 2014, la Hotelul Howard Johnson Grand Plaza din Bucureşti.

În cadrul acestei conferinţe au fost prezentate obiectivele, activităţile proiectului și partenerii implicaţi în proiect şi au fost evidenţiate date privind nevoia de competenţe şi calificări profesionale în domeniul Tehnologiei Informaţiei și Comunicării (TIC) pe piaţa muncii din România.

 

Alături de membrii echipei de management şi de experţii echipei de implementare, la conferinţă au fost prezenţi reprezentanţi ai unor organizaţii precum: companii, instituţii abilitate în domeniul ocupării forţei de muncă şi al formării profesionale, sindicate, patronate, comitete sectoriale şi reprezentanţi mass-media. 

142

 

Proiectul ACTIV are ca principal obiectiv îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a 1000 de persoane, în special şomeri tineri şi şomeri de lungă durată, prin dezvoltarea şi certificarea de abilităţi şi competenţe profesionale cerute de piaţa muncii, în domeniul TIC şi prin parcurgerea de programe integrate de informare-consiliere, de formare profesională şi de mediere pe piaţa muncii.

Prin realizarea obiectivului asumat proiectul contribuie la armonizarea competenţelor profesionale ale grupului ţintă vizat cu cerinţele pieţei muncii din regiunile de implementare, asigurând participanţilor oportunităţi sporite de ocupare şi de integrare pe piaţa muncii.

Proiectul se adresează unui public ţintă alcătuit din: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane inactive, şomeri de lungă durată. Oferta de cursuri va fi selectată în urma unui demers de corelare cu piaţa muncii. Pachetul de cursuri propus în cadrul programului de formare profesională va include cursuri de perfecţionare sau calificare pentru ocupaţii precum: Grafician calculator; Operator calculator electronic și reţele; Operator procesare text, imagini; Designer pagini web, Operator introducere, validare și prelucrare date, Specialist în domeniul proiectării asistate de calculator; Administrator de reţea de calculatoare.

Proiectul ACTIV este condus de Universitatea Politehnica din Bucureşti, în calitate de lider de parteneriat, alături de trei parteneri universitari, Universitatea Politehnica din Timişoara, Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi”din Iaşi şi Universitatea “Petru Maior” din Târgu Mureș, de compania de consultanţă TIC şi management Pythia International din Bucureşti şi de Institutul pentru Politici Sociale - furnizor de servicii de informare, consiliere profesională şi mediere pe piaţa muncii. Au fost prezenţi lideri sau reprezentaţi ai fiecărui partener, astfel: Managerul proiectului, Prof. univ. dr. ing. Anton Hadăr, Vicepreședinte al Senatului Universităţii Politehnica din București; liderul partenerului Universitatea Politehnica din Timișoara, Prof. univ. dr. ing.  Ilare Bordeașu; liderul partenerului Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași, Prorector Prof. univ. dr. ing. Ştefan Grigoraș;  liderul partenerului Universitatea “Petru Maior” din Târgu Mureș, Rector Prof. univ. dr. Călin Enăchescu; liderul partenerului Pythia International, Robert Holt Evans; reprezentantul Institutului pentru Politici Sociale, Marius Ioniţă, Vicepreședinte. La eveniment au participat, de asemenea: Prof. univ. dr. ing. Nicolae Ţăpuș, Vicepreședinte al Senatului Universităţii Politehnica din București; Prof. univ. dr. ing. Ion Ciucă, Consilier în Ministerul Educaţiei Naţionale; Adrian Izvoranu, Director General al Confederaţiei Patronale din Industrie, Servicii și Comerţ.

Pentru detalii suplimentare privind proiectul şi pachetul de servicii pe care echipa proiectului îl pregăteşte pentru publicul ţintă ne puteţi scrie la adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pareteneri

Lider: Universitatea POLITEHNICA din București  (www.upb.ro)

Universitatea Politehnica din Timișoara (www.upt.ro)

Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iași (www.tuiasi.ro)

Universitatea “Petru Maior” din Târgu Mureș (www.upm.ro)

Pythia International din București (www.pythiagroup.com)

Institutul pentru Politici Sociale din București (www.politicisociale.ro)

A- A A+

ABONARE NEWSLETTER

CONECTEAZA-TE CU NOI

CALENDAR ACTIVITATI

August 2018
L M M J V S D
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

GALERIE FOTO

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech